Лепс, православний пропагандист та дочка кадирова: ЄС розширив санкції на майже 200 російських фізичних та юридичних осіб

Рада ЄС ухвалила рішення запровадити обмежувальні заходи ще щодо 141 фізичної та 49 організацій у відповідь на ескалацію російської військової агресії проти України. Зокрема, у підсанкційному списку є Збройні сили російської федерації

Журналіст відділу новин
Лепс, православний пропагандист та дочка…

Про це йдеться на сайті Ради ЄС, передає Depo.ua.

Так, це рішення є частиною дев'ятого пакета санкцій, ухваленого 16 грудня.

"Цілями стали політичні лідери в російському уряді, у Думі, у Раді Федерації та в судовій системі. Притягуються до санкцій винні у розкраданні українського хліба та примусовій депортації українців, зокрема дітей, а також організації, які через системну маніпуляцію інформацією отруюють суспільний простір", — сказав верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

До підсанкційного списку увійшли військовослужбовці збройних сил росії та різних родів військ, члени Державної Думи та Ради Федерації, міністри та губернатори.

Також під санкціями опинилися ті, хто відповідальний за ракетні удари по цивільному населенню, цивільній критичній інфраструктурі, а також викрадення та подальше незаконне усиновлення українських дітей.

У списку є також члени сімей тих, хто вже під санкціями, а також популярні громадські діячі, відповідальні за пропаганду та дезінформацію, і ті, хто відповідальні за розкрадання української сільськогосподарської продукції.

Під санкції потрапили й банки, оборонні та промислові підприємства, усі парламентські російські партії, підконтрольні російській владі медіахолдинги, які становлять ядро ​​пропагандистської машини кремля, а також воєнізовані формування.

Наприклад, санкції запровадили проти дочок глави Чечні рамзана кадирова, вокаліста Григорія Лепса, телеведучого Бориса Корчевнікова, партій "Єдина росія", "Ліберально-демократична партія росії", "Комуністична партія російської федерації", а також банку "Московський кредитний банк" тощо.

Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, зараз застосували проти 1386 фізичних осіб та 171 юридичної особи. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme