Стало відомо, як COVID-штам "Омікрон" може маскуватись під звичайну застуду

Штам коронавірусу "Омікрон" є заразнішим, аніж попередні мутації. Однак він має дещо відмінні симптоми, ніж інші штами, та може бути стійким до двох щеплень

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, як COVID-штам "Омікрон" мо…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За словами британського професора, керівника дослідження ZOE COVID Тіма Спектора, коли з’явився "Дельта"-штам медики помітили зміну симптомів коронавірусу. Зокрема, такі прояви, як задуха, лихоманка та втрата нюху почалися зустрічатися у хворих рідше. 

Водночас стали частішими симптоми, схожі на застуду, зокрема нежить, біль у горлі та постійне чхання, а також головний біль і кашель, особливо у людей, які були вакциновані, пише Depo.ua із посиланням на Express.

За його словами, "Омікрон" продовжує тенденцію, встановлену "Дельтою". Цей штам, який домінує нині, викликає симптоми, які більше схожі на звичайну застуду, особливо у людей, які були вакциновані. Також при хворобі людина має менше загальних системних симптомів, таких як нудота, болі в м’язах, діарея та висипання на шкірі.

Нагадаємо, раніше медики заявили, що вакциновані люди можуть хворіти на штам коронавірусу "Омікрон" в легшій формі зі слабко вираженими симптомами. Водночас вчені з США прогнозують, що стрімке поширення штаму "Омікрон" є гарантією, що це не остання мутація COVID-19, з якою зіткнеться світ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme