Лікарям первинної ланки вже нарахували підвищену зарплату, – Ляшко

Українським медикам первинної медичної допомоги уже нарахували нову заробітну плату – не менше 20 000 гривень для лікарів та не менше 13 500 гривень для медичних сестер 

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Лікарям первинної ланки вже нарахували п…
Фото: Pixabay

У більшості закладів первинної медичної допомоги, що фінансуються за програмою медичних гарантій, нарахували нову зарплату медикам – лікарям та медсестрам.

Цього тижня Національна служба здоров'я перерахувала закладам первинки майже 2 млрд гривень за січень, передає Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

Ці кошти будуть направлені у 1969 закладів, які надають первинну медичну допомогу.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що найближчими днями зарплата за січень має надійти на рахунки медичних працівників. 

"Розпочав моніторингові візити у заклади охорони здоров’я, щоб дізнатися про ситуацію із виплатами збільшених заробітних плат із перших вуст. У Бориспільському міському ЦПМСД всі 85 медичних працівників вже отримали нові заробітні плати. Дехто – навіть більше гарантованих державою 20 тисяч грн для лікарів та 13,5 тисячі грн для медичних сестер", – зазначив Ляшко.

Він додав, що гідний рівень зарплати медикам – це спільне завдання держави, місцевої влади та керівництва медзакладу.

Нагадаємо, у червні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким передбачається підвищення мінімальної заробітної плати для медичних працівників у 2022 році. Згідно з ним орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків має становити: не менше 13,5 тисяч гривень для середнього медичного персоналу й не менше 20 тисяч гривень для лікарського складу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme