Лише 15% молодих українців не п'ють алкоголь, — результати опитування "ДС"

Тільки 15% молодих українців не вживають алкоголь, майже третина — 1-2-рази на місяць

Лише 15% молодих українців не п'ють алко…
Фото: Pixabay

"ДС" разом з "Нью Імідж Маркетинг Груп" провели опитування, результати якого буде оприлюднено на сайті впродовж 11-15 грудня. Під час підготовки використані дані попередніх опитувань, проведених "Нью Імідж Маркетинг Груп" спільно з Українським інститутом майбутнього.

Як свідчать результати опитування "Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України", алкоголь вживають 85% молодих українців:

  • 28% — вживають 1-2 рази на місяць;
  • 24% — кілька разів на рік;
  • 16% — 3-4 рази на місяць;
  • 14% — 2-3 рази на тиждень;
  • 3% — щодня;
  • 15% — не вживають.

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України"

Напоями, які вживають частіше, вказані пиво (68%) та вино (51%). Серед міцних напоїв лідирують коньяк (23%) та водка (22%). Також регулярно споживають сидр або пиво зі смаком (26%) та шампанське (22%).

Найменш популярними виявилися джин, вермути (мартіні) та алкогольні енергетики.

Як і прогнозувалося, чоловіки зазначали, що частіше п'ють пиво, коньяк, горілку та віскі. Жінки – вино та сидр або пиво зі смаком.

Коньяк, горілку та віскі частіше згадували респонденти 30-39 років. Опитані ж 18-29 років частіше п'ють вино та сидр або пиво зі смаком.

Найчастіше обирають пиво, за даними опитування, респонденти з Півночі-Центру та Півдня, вино – із Заходу, сидр або пиво зі смаком – зі Сходу. Також опитані з Заходу дещо частіше за інших вказували горілку та коньяк серед алкогольних напоїв, які вживають регулярно, а кияни та респонденти зі Сходу – віскі. Шампанське дещо частіше п’ють містяни, пиво – респонденти із сільської місцевості.

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України"

46% респондентів вказували, що п'ють алкоголь так само часто, як і до повномасштабного вторгнення. Тих, хто після 24 лютого 2022 року почали вживати спиртне трохи або набагато менше — 25%, а тих, хто п'є трохи або набагато частіше — 20%. Ще 5% кажуть, що взагалі перестали вживати алкоголь. Респонденти зі Сходу та кияни дещо частіше за інших зазначали, що почали пити трохи частіше.

Дослідження проводилось 21-28 листопада методом онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою. У ньому взяли участь 1200 респондентів з усіх регіонів України (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, а також Криму). Вибірка репрезентує доросле населення України — інтернет-користувачів віком 18-39 років. Статистична похибка з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,89%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme