Лісові пожежі охопили Іспанію, евакуйовано сотні людей

Через лісові пожежі в Іспанії у низці регіонів країни почали евакуацію жителів. Через посушливу погоду є великий ризик виникнення нових осередків вогню

Редактор стрічки новин
Лісові пожежі охопили Іспанію, евакуйова…
Фото: MeteoBrais/Twitter

У неділю через лісові пожежі у двох регіонах Іспанії евакуювали щонайменше 800 осіб.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на АР.

Зокрема, регіональний уряд Кастилії і Леону евакуював громадян з кількох сіл. Понад 500 осіб були доставлені в спортивний об'єкт. У регіоні вогонь знищив приблизно 5000 гектарів лісу.

Також східній частині Іспанії у Валенсії гроза спричинила пожежу, в результаті якої, за даними місцевої влади, було евакуйовано село Азуебар з населенням 300 осіб.

Відомо також, що два літаки, вертоліт і майже 200 пожежників відправили в провінцію Авіла в центральній Іспанії, де триває боротьба з двома великими осередками пожежі.

За даними Державного метеорологічного агентства Іспанії, відносна вологість упала до 8% в Авілі, що призвело до виникнення умов "порохової бочки".

Додамо, що у суботу, 14 серпня, Іспанія встановила новий температурний рекорд зі спекою +47,2 градуса за Цельсієм. Новий рекорд був зафіксований в Монторо, Кордова, о 17:10.

Нагадаємо, цього літа у багатьох країна світу спостерігається аномальна спека, внаслідок якої виникають масштабні лісові пожежі. Наразі боротьбу з пожежами ведуть Греція, Італія, Македонія та низка інших країн. 

Водночас у Туреччині оголосили, що в країні вдалося загасити всі великі лісові пожежі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme