UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Літаки НАТО перейшли на цілодобове патрулювання неба країн Балтії

У відповідь на повномасштабний напад Росії на Україну НАТО посилило свої заходи повітряної безпеки та запровадило цілодобове патрулювання у всіх трьох країнах Балтії
 

Журналіст відділу новин
Літаки НАТО перейшли на цілодобове патру…
Фото: НАТО

Командувач ВПС Естонії, бригадний генерал Рауно Сірк зазначив, що НАТО було відомо про неминучість російської атаки на Україну, яка розпочалася рано вранці 24 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ERR.

"Винищувачі літають у повітряному просторі НАТО і в нашому повітряному просторі тут, в Естонії. Вони озброєні та мають завдання захищати наш повітряний простір. Отже, окрім захисту повітряної безпеки, у нас цілодобово літають літаки", – сказав він.

Він зазначив, що патрулювання проводиться цілодобово, хоча деякі його аспекти все ще проводяться відповідно до правил мирного часу, а зміни до правил застосування сили мають бути затверджені на вищому рівні НАТО, додав Сірк.

У свою чергу капітан ВПС Естонії Тааві Лаасік сказав, що відділ повітряної поліції на базі Емарі також може дуже швидко перейти до статусу протиповітряної оборони.

Як відомо, НАТО посилило свою повітряну безпеку після повномасштабного нападу Росії на Україну, а також вжило додаткових заходів для захисту повітряного простору держав-членів, у результаті чого союзники додали літаки до командного ланцюга НАТО, аби продемонструвати свою посилену присутність на східному фланзі альянсу.

Місія НАТО з охорони повітряної поліції базується в Емарі, на заході від Таллінна, і в Шяуляї, що на півночі Литви. Наразі в Емарі базуються три багатоцільові бойові літаки-невидимки Lockheed Martin F-35 Lightning II ВПС США і чотири багатоцільові винищувачі General Dynamics F-16 Fighting Falcon ВПС Бельгії.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Читайте також: Не SWIFT і не санкції: Що дійсно може зупинити Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme