Литовські прикордонники затримали трьох українців за підозрою у допомозі мігрантам перетнути кордон

Литовські прикордонники затримали трьох українців за підозрою в організації та допомозі нелегальним мігрантам перетинати кордон

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Литовські прикордонники затримали трьох…
Фото: Рixabay

Громадян України затримали поблизу села Жегайчяй Калварійського самоврядування, дорога від якого веде до Польщі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Delfi.

"Українців затримали, коли вони переправляли трьох іракців – сімейну пару та дитину. За це загрожує штраф, арешт чи позбавлення волі терміном до шести років", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом 2021 року працівники прикордонної служби Литви розпочали 55 досудових розслідувань про незаконне переправлення людей через держкордон. При цьому, за підозрою у допомозі перетину кордону затримали 81 особу.

Зауважимо, 11 листопада литовці також затримали двох українців, які перевозили мігрантів.

Нагадаємо, 9 листопада білоруські військові насильно перевезли групу із 500 мігрантів до кордону з Литвою. Відомо, що мігранти, яких насильно вивезли силовики, – це люди із табору, який стихійно виник на кордоні з Польщею.

Довідка: У середині серпня на кордоні Польщі з Білоруссю почали встановлювати 418 км огорожі з колючого дроту.

На початку вересня Польща запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада.

Не зважаючи на це, польські прикордонники неодноразово фіксували, що нелегальні мігранти нищать загородження, інколи за пасивної підтримки білоруських служб.

Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в межах гібридних дій проти Польщі та ЄС.

Така ж ситуація відбувається і на межі Білорусі з іншою країною ЄС – Литвою. Україна навіть відправила литовським партнерам гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту.

Читайте також: Що відбувається на польсько-білоруському кордоні, де тисячі курдських мігрантів хочуть прорватися в Німеччину

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme