Литва закликала Євросоюз запровадити санкції проти Білорусі через російські війська

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав Євросоюз запровадити санкції проти Білорусі за розміщених на її території російських військовослужбовців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Литва закликала Євросоюз запровадити сан…
Фото: Gabrielius Landsbergis / Twitter

За його словами, санкції проти Білорусі варто скерувати на експорт нафти та калійних добрив.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Ми повинні бути дуже конкретними щодо вартості нинішнього нарощування сил для Білорусі", – наголосив він.

Ландсбергіс зазначив, що Євросоюзу варто запровадити санкції саме на ці сфери, аби посилити обмеження та закрити лазівки для Білорусі в чинному режимі обмежень.

Додамо, 12 лютого до Сенату США було внесено законопроект щодо відповідальності Білорусі за агресію проти України. Він має на меті утримати Білорусь від надання дозволу Росії використовувати свою територію для вторгнення в Україну. Автором документа виступив сенатор Джеймс Ленкфорд.

Зауважимо, напередодні в Міноборони Білорусі заявили про продовження військових навчань через активізацію бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022" мали завершитися 20 лютого. Перевірка сил реагування Союзної держави відбувалася у два етапи.

На першому етапі "навчань", який тривав до 9 лютого, на території Білорусі було створено угруповання військ. Здійснено було також організацію охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап – з 10 до 20 лютого. В його межах відпрацювали відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme