Лукашенко намилився до Путіна перед Новим роком

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідає Санкт-Петербург із неформальним візитом 28-29 грудня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко намилився до Путіна перед Нови…
Фото: Getty Images

Згідно з даними "адміністрації" де-факто президента, під час зустрічі з лідером Росії Володимиром Путіним будуть обговорені результати участі Білорусі у Співдружності країн СНД у 2021 році.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу адміністрації де-факто президента.

"У Санкт-Петербурзі 28 грудня Президент Білорусі візьме участь у неформальній зустрічі глав держав – учасниць СНД. Лідери країн підіб'ють підсумки головування Білорусі у Співдружності у 2021 році, обміняються думками щодо вирішення спільних актуальних проблем, обговорять подальші заходи щодо підвищення ефективності співробітництва та соціально-економічного розвитку країн СНД", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 29 грудня Лукашенко проведе зустріч виключно з Путіним. Лідери двох країн мають обговорити "актуальні питання" співпраці. Втім, про які саме питання йдеться, в адміністрації де-факто президента не повідомили.

Зауважимо, напередодні стало відомо, що Лукашенко просить у Путіна 3,5 мільярда доларів кредиту. Водночас у 2022 році Білорусь повинна погасити $3,3 млрд, а у 2023 – $4,7 млрд зовнішніх боргів разом із обслуговуванням.

Нагадаємо, раніше Лукашенко вразив зухвалою заявою про російсько-українську війну. Він заявив про те, що повірить у російсько-українську війну лише тоді, коли йому на стіл покладуть неспростовні докази.

Також під час інтерв'ю для російських ЗМІ Лукашенко назвав президента України Володимира Зеленського "випадковою людиною в політиці"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme