Лукашенко назвав умову перемовин із Тихановською: "Коли Путін поспілкується з Навальним"

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав умову, за якої він готовий сісти за стіл перемовин із лідеркою опозиції Світланою Тихановською

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко назвав умову перемовин із Тиха…
Фото: Getty Images

За його словами, він буде готовий провести перемовини з опозицією після того, як президент Росії Володимир Путін сяде за один стіл з опозиціонером Олексієм Навальним.

Про це Лукашенко заявив під час інтерв'ю для видання BBС, інформує Depo.ua.

Під час інтерв'ю в де-факто президента Білорусі запитали, чи радив йому Путін провести перемовини з опозицією.

"Слухайте, Путін вам радив, ще комусь радив. Він мені нічого не радив. Ми розмовляли зараз понад годину, і жодної поради з його боку я не почув. Я можу паралель провести. Ось як тільки Путін із Навальним сядуть за стіл переговорів, я миттєво зі Світланою почну вести переговори", – наголосив він.

При цьому, Лукашенко додав, що Навальний – продажна людина. За його словами, Путін за жодних обставин не буде вести з ним перемовин. Окрім цього, Лукашенко підкреслив, що Навальний "не опозиціонер Путіну, а зрадник інтересів Росії".

Зауважимо, на початку червня 2021 року Московський міський суд визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального екстремістською організацією. 

Нагадаємо, Тихановська ще у квітні заявила, що не братиме участі у наступних виборах президента Білорусі.

Довідка: 9 серпня, у день президентських виборів у Білорусі, коли перші офіційні екзит-поли повідомили, що Олександр Лукашенко набрав майже 80% голосів, а Світлана Тихановська – менш ніж 7%, у Мінську й інших містах Білорусі люди вийшли на вулиці, висловлюючи недовіру цим результатам.

ОМОН і внутрішні війська почали затримувати та розганяти протестувальників із застосуванням сили. 11 серпня 2020 року стало відомо, що опозиційна кандидатка у президенти Світлана Тихановська покинула Білорусь через погрози, наразі вона перебуває у Литві. 

23 вересня таємно відбулася інавгурація Олександра Лукашенка, її легітимність не визнали багато країн світу. Згодом Велика Британія, Канада і країни Балтії та інші запровадили санкції проти Лукашенка й інших офіційних осіб, причетних до ймовірної фальсифікації виборів президента Білорусі та жорстокого придушення акцій протесту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme