Лукашенко переконаний у створенні нового "Радянського Союзу" з Путіним

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко очікує на створення нового "Радянського Союзу" спільно з лідером Росії Володимиром Путіним

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко переконаний у створенні нового…
Фото: Getty Images

За його словами, він з Путіним під час створення союзної держави врахують усі помилки Європейського Союзу та залишать усе позитивне з СРСР.

Про це Лукашенко заявив під час інтерв'ю для турецької телерадіокомпанії TRT, пише Depo.ua.

"Цей союз буде більш просунутим і стабільнішим. По-перше, тому що ми врахуємо всі помилки Європейського Союзу, щоб їх не повторювати, а досвід використовуватимемо, позитивний досвід. А по-друге, адже ми вийшли з єдиної держави – з Радянського Союзу, і ми багато чого вже там спробували", – наголосив де-факто президент Білорусі.

Він додав, що разом з Путіним вони переконані, що знають, які речі варто лишити з радянського минулого.

"Ми не ставимо перед собою жодних термінів 25-й, 30-й або якийсь там рік. Ми йтимемо крок за кроком, вирішуючи проблеми", – підкреслив Лукашенко.

Зауважимо, напередодні Лукашенко заявив, що Білорусь підтримає Росію у разі ескалації на Донбасі. За його словами, Україна у зв’язку з цим почала посилювати свій північний, білорусько-український кордон і виводить туди військовий контингент, – близько 8000 на цьому етапі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко вразив зухвалою заявою про російсько-українську війну. Він заявив про те, що повірить у російсько-українську війну лише тоді, коли йому на стіл покладуть неспростовні докази.

Також під час інтерв'ю для російських ЗМІ Лукашенко назвав президента України Володимира Зеленського "випадковою людиною в політиці"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme