Лукашенко заявив, чи вижене західних дипломатів з Білорусі

Білорусь не планує викидати західних дипломатів з країни у відповідь на санкції – політикам дадуть час спокійно зібрати валізи

Журналіст стрічки новин

Де-факто президент Олександр Лукашенко заявив, що не планує "викидати" західних дипломатів з Білорусі та порадив їм не поспішати пакувати валізи.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "БелТа".

"Ми вже помітили, що вже деякі посольства пакують валізи, заявляючи про те, що президент ухвалить рішення, їх завтра викинуть. Мушу їх заспокоїти: ми ні в кого валізи і те, що у валізах, відбирати не збираємося", – сказав Лукашенко.

Він запевнив, що нікого з Мінська не будуть викидати.

"Ми нікого не викидатимемо. Ми робитимемо це цивілізовано відповідно до норм міжнародного права. Тому ви мене почуйте – ті, хто валізи пакує: заспокойтеся, покладіть свої валізи назад. Якщо ми оголосимо про те, що ви є персонами нон грата оголошуєтесь, у вас буде час для того, щоб взяти ці валізи й поїхати. Хоча це ваше право", – запевнив Лукашенко.

Нагадаємо, 1 грудня Євросоюз погодив п'ятий пакет санкцій проти Білорусі. Також дипломати вже розпочали роботу над шостим пакетом санкцій. Їх можуть ввести в дію в січні або в лютому 2022 року.

А наступного дня, 2 грудня, США, Велика Британія та Канада теж ввели нові санкції проти Білорусі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme