UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Луценко анонсував відверте інтерв'ю Чауса: Адвокат і дружина заявили, що нічого про це не чули

Колишній генеральний прокурор України (2016-2019 роки) Юрій Луценко заявив, буцімто незабаром буде оприлюднене відверте й ексклюзивне інтерв'ю скандального колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса

Журналіст відділу новин
Луценко анонсував відверте інтерв'ю Чаус…
Фото: Nokta.md

Луценко повідомив також, буцімто Чауса українська розвідка "колола препаратами й морила голодом".

Про це він заявив в ефірі "Хард з Влащенко" (24:45 хв) на "Україна 24", передає Depo.ua.

"Я вам скажу маленький, як кажуть журналісти, інсайд. Інакше кажучи – новину, про яку не всі знають. Цього тижня буде оприлюднене інтерв'ю судді Чауса. Де він розповість, хто його викрадав, власне, українська розвідка, хто його колов спеціальними препаратами, хто його морив голодом, як він спав декілька тижнів з мішком на голові навіть вночі… Це з ним робили, коли забрали з Молдови в Україну... Як його вивезли, як він каже, в друге таємне місце… Де, як він каже, був певен, що його розстріляють… А вимога була одна – дай покази на (п'ятого президента України Петра, – ред.) Порошенка", – наголосив Луценко.

Водночас згідно з інформацією Telegram-каналу "Политика Страны", ані адвокат Чауса, ані його дружина нічого про це не знають.

"Я об'єктивно не чув про наміри Чауса дати подібне інтерв'ю. Він мені не дзвонив і не консультувався з цього приводу. Звідки Юрій Луценко знає, що Чаус нібито даватиме інтерв'ю? Дивна інформація. Може Луценко зробив таке припущення у зв'язку з тим, що з Чауса нещодавно зняли захист СБУ. Виключати те, що інтерв'ю буде, я не можу, але знову ж таки мені про це нічого не відомо", – розповів захисник Чауса Ростислав Кравець.

Дружина Чауса Світлана також не змогла сказати нічого конкретного.

"Мені нічого не відомо про це", – відповіла вона на питання щодо планів чоловіка дати подібне інтерв'ю.

Луценко анонсував відверте інтерв"ю Чауса: Адвокат і дружина заявили, що нічого про це не чули

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що екс-судді Миколі Чаусу змінили запобіжний захід із домашнього арешту на заставу. Причиною такого рішення стало те, що фігурант справи не може перебувати під домашнім арештом більш як шість місяців.

Довідка: У квітні 2021 року стало відомо, нібито в Молдові невідомі викрали Чауса. Згодом генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

30 липня Чауса знайшли в одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою. 

НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього в центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

3 серпня Чауса затримали детективи НАБУ в лікарні "Феофанія". 

4 серпня Вищий антикорупційний суд визначився із запобіжним заходом для свого колишнього колеги, екс-судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса – цілодобовий домашній арешт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme