Львівський суд знову продовжив арешт нардепу Медведчуку

Личаківський райсуд Львова залишив депутата від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука під вартою до 19 вересня без права на заставу

Журналіст відділу новин
Львівський суд знову продовжив арешт нар…
Віктор Медведчук

Про це йдеться у повідомленні суду, передає Depo.ua.

3 серпня слідчий суддя Личаківського райсуду задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та продовжив строк тримання Медведчуку у межах терміну досудового розслідування, а саме до 19 вересня 2022 року.

Медведчука підозрюють за ч.2 ст. 28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України: державна зрада та створення терористичної групи чи організації (групою людей за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією).

Схоже, йдеться про "вугільну справу": за даними слідства, за посередництва Медведчука виші посадовці України створили штучні перешкоди для постачання вугілля з ПАР після того, як росія захопила частину Донбасу, а Україна опинилася на межі енергетичної кризи.

У травні 2021 року Медведчука та його однопартійця Тараса Козака запідозрили в державній зраді (стаття 111 Кримінального кодексу; максимальне покарання — до 15 років ув’язнення) та порушенні законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу; максимальне покарання — до 12 років позбавлення волі).

Депутатів вважають причетними до трьох епізодів: замах на розкрадання природних ресурсів України, передання секретної інформації про Збройні сили та організація підривної діяльності.

У листопаді Медведчуку змінили запобіжний захід за цією справою із домашнього арешту на особисте зобов'язання, бо тоді сплив максимальний термін попереднього запобіжного заходу.

Однак перед тим, 8 жовтня, Медведчуку оголосили нову підозру в держзраді й сприянні тероризму. Він нібито перешкоджав отриманню Україною дешевого вугілля з Південної Африки під час енергетичної кризи. Прокуратура просила взяти політика під варту із заставою в мільярд гривень, але суд відправив його під домашній арешт.

10 січня Печерський районний суд Києва продовжив цей запобіжний захід Медведчуку. В Офісі генпрокурора заявили, що він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 10 березня 2022 року. Зрештою 18 березня Личаківський райсуд Львова дозволив арешт Медведчука, поки його розшукували правоохоронці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme