Ляшко хвалиться, що майже вчасно виконав план з COVID-вакцинації

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко похвалився, що виконав обіцянку вакцинувати 10 тисяч українців до 24 серпня всього з тижневою затримкою

Журналіст стрічки новин
Ляшко хвалиться, що майже вчасно виконав…
Фото: ЕРА

Він також наголосив, що коронавірус стає "пандемією невакцинованих", а дієвий спосіб запобігти тяжкому перебігу та смерті від COVID-19 – зробити щеплення.

"Запевняю, сьогодні щепитися може кожен. Не відкладайте щеплення на потім. Cвітові тренди свідчать, що COVID-19 стає "пандемією невакцинованих", – написав міністр у Facebook, передає Depo.ua.

Ляшко наголосив, що в Україні зробили вже понад 10 млн щеплень від коронавірусу. Першою дозою вакцинувалися 5,6 млн українців, а повністю імунізовані – 4,4 млн людей.

"Як і говорив, обіцянку виконав всього з тижневою затримкою. Вважаю це хорошим результатом, адже мали кілька днів святкових вихідних, на які традиційно йде спад бажаючих вакцинуватися. (От нічого не поробиш з цим нашим "після свят")", – повідомив міністр.

Він додав, що Україна вийшла на 3,5 млн щеплень проти коронавірусу на місяць.

скріншот

скріншот 2

Нагадаємо, як повідомив раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін, в Україні під час запровадження нових карантинних обмежень через збільшення захворюваності на коронавірус можуть ввести жорсткі норми для невакцинованих громадян

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme