Ляшко назвав дві "червоні" області, де покращилася COVID-ситуація

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко стверджує, що у двох областях, які першими потрапили до "червоної" зони карантину, покращується ситуація із захворюваністю на коронавірус

Журналіст відділу новин
Ляшко назвав дві "червоні" області, де п…
Фото: ЕРА

За його словами, зменшення нових випадків коронавірусу виходить на "великі цифри", а п'ять областей вже пройшли пік захворюваності.

"Ми зараз дивимося баланс. Це Харківська область, яка на межі "червоної" і "помаранчевої" (зон, – ред.). А також чотири області, які першими увійшли до "червоного" рівня, зокрема Херсонська, Запорізька області. І що ми бачимо? У цих областях стабілізація йде вже на великих цифрах. Ми пройшли пік, немає зростання", – заявив Ляшко в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає Depo.ua.

Він наголосив, що МОЗ і надалі відстежуватиме дані, щоб коригувати прогнози.

Обмеження "червоної" зони карантину передбачають заборону роботи:

  • закладів громадського харчування (крім доставлення та на винос);
  • ТРЦ та інших розважальних закладів;
  • закладів освіти, крім початкових шкіл та дитсадків;
  • непродовольчих ринків та магазинів;
  • спортзалів, басейнів та фітнес-центрів;
  • закладів культури, крім культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки;
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту, але без глядачів.

Вказані обмеження не будуть застосовуватися, якщо 100% працівників та відвідувачів вказаних закладів будуть повністю вакциновані або матимуть негативний тест на коронавірус.

Не обмежується у "червоній" зоні робота АЗС, банків, ветеринарних магазинів, аптек та продовольчих магазинів.

Відомо, що регіон може вийти з "червоної" зони карантину у разі зниження показників захворюваності. Рішення про це ухвалює Державна комісія з питань ТЕБ і НС.

Нагадаємо, що нині у "червоній" зоні карантину перебувають Херсонська, Запорізька, Одеська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська та Миколаївська області.

З 30 жовтня "червоними" стануть ще сім регіонів України. Цей рівень епідемічної небезпеки буде встановлено на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей. А з 1 листопада до цього списку приєднається столиця.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme