Ляшко обіцяє цього року збільшити кисневі станції в лікарнях у вісім разів

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко обіцяє, що до кінця 2022 року в українських лікарнях буде 385 кисневих станцій

Журналіст стрічки новин
Ляшко обіцяє цього року збільшити киснев…
Фото: Рixabay

Ще у липні 2021 року кисневих станцій в українських лікарнях було лише 50. За словами Ляшка, 118 кисневих станцій були закуплені за кошти урядової субвенції та наразі монтуються в лікарнях. Окрім того, ДП "Медичні закупівлі України" придбало додатково 225 станцій, їхнє постачання здійснюється вже зараз.

Про це глава МОЗ повідомив під час робочого візиту до Одеської області, пише Depo.ua.

"Після завершення робіт за один рік кількість постійних кисневих станцій в Україні збільшиться майже у вісім разів", – наголосив Ляшко.

Він додав, що продуктивність однієї такої станції — 500 л/хв. До кожної в комплект входять додаткові газоаналізатори, витратоміри та можливість дистанційного керування. Завдяки цьому лікарня зможе відстежувати, скільки вона отримує кисню та якої якості.

Нагадаємо, 4 листопада Рада виділила 800 млн грн на закупівлю кисневих станцій. Відповідний законопроект №5460 підтримали 336 нардепів. Згідно з законом, 650 млн грн піде на закупівлю обладнання, а решта – на проектування і монтаж.

Документ передбачає, зокрема, створення нової бюджетної програми "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я", а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme