Ляшко про ймовірність локдауну восени: Робимо все, щоб цього уникнути

Імовірність введення локдауну восени наразі залишається, однак наразі у Міністерстві охорони здоров’я роблять все, щоб уникнути посилення карантину

Редактор стрічки новин
Ляшко про ймовірність локдауну восени: Р…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

Про це заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

За його словами, аби уникнути посилення карантину, важливо вакцинувати якомога більше людей.

"І це не тільки дотримання протиепідемічних норм. Це і звернення до своїх старших родичів – батьків, дідусів, бабусь – щоби вони пішли і пріоритетно зробили щеплення проти коронавірусної хвороби", - зазначив міністр.

Він пояснив, якщо в Україні люди, старші 60 років, будуть вакциновані хоча б на 80%, то потенційне зростання кількості випадків для системи охорони здоров'я буде некритичним.

"Тому, розглядаючи доцільність введення локдауну, ми насамперед говоримо про те, що ми хочемо захистити найбільш вразливі групи населення. Найбільш вразливі групи – це люди старшого і похилого віку", - наголосив Ляшко.

Ляшко розповів, що у питанні можливого посилення карантину у разі збільшення кількості нових випадків зараження влада буде оцінювати дві складові: потенційний вплив на стан і життя людей, а також вплив на економіку.

"І якщо ми захистимо вакцинацією пріоритетні групи, то ми можемо більше дивитися в бік економіки, щоб вона працювала", – сказав глава МОЗ.

Нагадаємо, раніше у Київській школі економіки (KSE) заявили, що вже до кінця літа в Україні може розпочатися нова хвиля епідемії коронавірусу

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme