Ляшко розповів, коли COVID-вакциновані українці без "Дії" зможуть отримати "Вовину тисячу"

Голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, коли зможуть отримати тисячу гривень за щеплення від президента ті, хто не мають застосунку "Дія"

Журналіст стрічки новин
Ляшко розповів, коли COVID-вакциновані у…
На фото: Віктор Ляшко. Джерело: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, тисячу від Зеленського за вакцинацію не через програму "Дія" можна буде отримати у третьому кварталі 2022 року.

Як пише Depo.ua, він не уточнив, яким саме буде альтернативний спосіб.

Ляшко нагадав, що всі повнолітні українці, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, матимуть можливість отримати тисячу гривень від держави. Послуга буде доступна в програмі "Дія" з 19 грудня.

"За ці кошти вони зможуть придбати абонемент до спортзалу або фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, купити квитки на залізничні та авіаперевезення по Україні, придбати книги", — сказав міністр.

Він додав, що програма виплат реалізовуватиметься у кілька етапів.

Нагадаємо, днями стало відомо, що у COVID-вакцинованих українців буде обмежена кількість часу, щоб оформити заявку на виплату "Вовиної тисячі". Щоб отримати тисячу гривень за вакцинацію, потрібно оформити заявку на виплату до 29 грудня. 

Довідка: 5 листопада Зеленський у черговому відеозверненні анонсував видачу грошей населенню в обмін на вакцинацію.

16 листопада прес-секретар президента Сергій Никифоров пояснив, що по одній тисячі гривень за вакцинацію проти коронавірусу зможуть отримати всі українці, які пройшли повний курс щеплення.

Також 16 листопада Шмигаль заявив, що виплата за вакцинацію від коронавірусу в розмірі однієї тисячі гривень буде виділена із загального фонду державного бюджету.

Згодом стало відомо, що тільки 8 млн українців цього року зможуть отримати тисячу від Зеленського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme