Ляшко запевняє, що ситуація із COVID-смертністю в Україні краща, ніж у більшості великих країн Європи

Смертність від коронавірусу в Україні є нижчою, ніж у більшості великих країн Європи

Редактор стрічки новин
Ляшко запевняє, що ситуація із COVID-сме…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

Україна перебуває на 11 місці серед 15 великих країн Європи за кількістю померлих від коронавірусу на 100 тисяч населення.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу, передає Depo.ua.

"В основних епідемічних показниках ми орієнтуємося у першу чергу на європейський регіон, оскільки перебуваємо в одній сезонності з європейськими країнами. Для порівняння доречно брати великі країни з населенням понад 10 млн осіб, оскільки у малих країнах малі числа можуть мати значний вплив і тягнути за собою значні розбіжності. Таких країн у європейському регіоні 15. Якщо врахувати кількість померлих на 100 тисяч населення з початку пандемії показники України є нижчими за середні по Європі. А серед європейських країн з населенням понад 10 млн осіб ми на 11 місці серед 15 країн", – сказав міністр.

Він також додав, що накопичена летальність в Україні з кінця травня 2021 року припинила зростання та тримається на стабільному рівні у 2,3% уже шостий місяць поспіль.

"На сьогодні поточні короткострокові показники кількості померлих на 100 тисяч населення в Україні втричі менша за пікові значення великих європейських країн, які вже пройшли спалах", – зазначив Ляшко.

Водночас очільник МОЗ визнав, що Україна разом з Росією та Румунією наразі демонструють високу смертність на тлі стабілізації ситуації з коронавірусом у європейських країнах.

"Проте наразі Україна, Румунія і Росія – основні контриб'ютори в зростанні смертності в Європі на тлі стабілізації в інших країнах. Але ми можемо і повинні зупинити цю сумну статистику. Лише за с сьогоднішню добу завдяки вакцинації було врятовано життя 230 людей. За вчора померло 734 особи. Без вакцинації ми мали б 964 людини", – наголосив Ляшко.

За його словами, суто фактор вакцинації за останні 4 місяці в Україні вже врятував 3 072 життя українців.

"Темпи вакцинації в Україні за тиждень зросли вдвічі та перевищили максимальні європейські та світові показники. За тиждень вдалося зробити 1,5 млн щеплень. Це дозволило нам збільшити кількість вакцинованого населення, принаймні однією дозою, на 2,7%. Якщо рахувати аналогічний відсоток для Європи і світу, то Європа показувала за весь час вакцинальної кампанії максимум +2,6% приросту за семиденний, а світ – максимум 1,7%", – сказав голова МОЗ.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили 19 120 нових заражень коронавірусом, а також 734 смерті. Це найбільша кількість смертей протягом доби від початку епідемії в нашій країні. Загалом в Україні від коронавірусу померло 64 936 осіб. 

Станом на 26 жовтня від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 9 151 480 людей, з них отримали одну дозу – 9 151 478 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 058 802 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 16 210 280 щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme