Любченка звільнили з посади міністра економіки: Хто зайде в уряд Шмигаля замість нього

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Любченка з посади першого віце-прем’єр-міністра – міністра економіки України

Журналіст відділу новин
Любченка звільнили з посади міністра еко…
Фото: Facebook Олексія Любченка

За відповідне рішення проголосували 320 народних депутатів.

Про це повідомляє Depo.ua.

Любченка звільнили з посади міністра економіки

Любченка звільнили з посади міністра економіки - результат голосування

Зазначимо, що на крісло Любченка буде пропонуватись заступниця голови Офісу президента Юлія Свириденко.

Що відомо про Юлію Свириденко

Що відомо про Юлію Свириденко

Фото: Прес-служба президента

У 2008 році Свириденко закінчила з відзнакою Київський торговельно-економічний університет за спеціальністю "менеджмент антимонопольної діяльності". Вона є магістром з менеджменту антимонопольної діяльності.

В тому ж році Свириденко вступила до аспірантури Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю "Економіка та управління національним господарством".

Трудову діяльність чиновниця розпочала у 2008 році на посаді економіста з фінансової роботи Українсько-андоррського спільного підприємства АТ "АМП" (Київ). Згодом працювала оцінювачем Чернігівського міжміського бюро технічної інвентаризації, заступником директора ТОВ "Еко-Втор" (Київ).

У 2009 році пройшла повний курс бухгалтерського обліку у Київській школі ринкової економіки. Закінчила курси при Фонді державного майна України та є сертифікованим спеціалістом з оцінки нерухомості та обладнання та з оцінки бізнесу, цінних паперів, нематеріальних активів та інтелектуальної власності (2009, 2011). Крім того, вона пройшла серію тренінгів з оцінки землі у Київському міжнародному інституті бізнесу.

У 2011 році Свириденко була призначена головою Постійного представництва Чернігова у м. Усі (КНР) – єдиного представництва українського міста в КНР (на громадських засадах).

На посаді голови Постійного представництва сприяла залученню інвестицій до економіки м. Чернігова та Чернігівської області, створенню сприятливих умов іноземним інвесторам для ведення бізнесу в м. Чернігів та Чернігівській області, підтримці зв'язків між органами місцевого самоврядування м. Чернігів та Чернігівської області та регіонів Китайської Народної Республіки, а також між представниками ділових кіл м. Чернігова та Чернігівської області та регіонів КНР.

За результатами роботи Постійного представництва в м. Чернігів було зареєстроване підприємство "Еко-Втор" зі 100% іноземних інвестицій та здійснено повний супровід інвестиційного проекту будівництва заводу з виробництва поліефірного волокна. Після запуску виробництва працювала на посаді заступника директора заводу з питань зовнішньоекономічної діяльності.

З травня 2015 року – радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Куліча.

Із серпня 2015 року – начальник Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Закінчила програму навчання менеджерів (2016, Німецька академія управління Нижньої Саксонії (DMAN), Німеччина). Учасник програми "Академія доброго урядування та підвищення компетентності в Європі", організованій Європейською академією Берліна, при підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини (вересень 2016, Берлін). Закінчила програму стратегій зростання приватного сектору, організовану Шведським агентством  з питань міжнародного розвитку Sida (Швеція, 2017)

З вересня 2017 року Свириденко виконувала обов'язки першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації. Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14 березня 2018 року №28-к була призначена першим заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

З 30 липня по 28 листопада 2018 року – в.о. голови Чернігівської ОДА.

З березня по вересень 2019 року – директор ТОВ "Сідко Україна", що спеціалізується на виробництві кормів для диких птахів і займається переробкою органічної продукції.

З 29 вересня 2019 року – заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

24 грудня 2019 року Свириденко була обрана головою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Член делегації для участі у Тристоронній контактній групі, представник в робочій підгрупі з соціально-економічних питань.

З 22 липня 2020 – перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

З 22 грудня 2020 – заступник голови Офісу президента. На цій посаді вона замінила Юлію Ковалів.

26 лютого 2021 року указом президента України була виведена зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, 20 травня 2021 року Верховна Рада призначила Олексія Любченка міністром економіки замість Ігоря Петрашка. До цього Любченко обіймав посаду голови Державної податкової служби України.

2 листопада 2021 року Любченко подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Сьогодні, 3 листопада, стало відомо, що НАБУ під процесуальним керівництвом САП спільно з СБУ проводять обшуки у Любченка та в. о. голови Державної податкової служби Євгена Олейнікова. За даними джерел ЗМІ, обшуки проводять у межах економічної справи. Це, зокрема, стосується можливого зловживання службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Читайте також: 5 нових міністрів: Хто і чому очолить оборону, економіку, екологію, МінТОТ і стратегічну промисловість

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme