Макрон розповів, про що домовився із Путіним та зробив коплімент Зеленському 

Президент Франції Емманюель Макрон висловив свою захопленість мужністю українців, зробив комплімент президенту України Володимиру Зеленському та уточнив, про що розмовляв із "господарем Кремля" 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Макрон розповів, про що домовився із Пут…
Фото: zelenskiy_official / Instagram

Також Макрон торкнувся питання виконання Мінських угод і висловив радість з того приводу, що Україна не відмовляється від Мінських домовленостей.

Про це президент Франції заявив на брифінгу після зустрічі із Володимиром Зеленським 8 лютого, передає Depo.ua

"Я обговорював питання виконання Мінських угод із Путіним. Україна теж готова до цього. Це шлях, що дозволяє йти до сталого світу", – сказав Макрон.

За його словами, у лютому 2015 року після підписання Мінських угод зупинилося сильне кровопролиття. Макрон висловив упевненість, що мінські переговори потрібно відроджувати та просуватися далі попри те, що зараз точаться дискусії щодо формату.

Також президент Франції запевнив, що його країна разом із Німеччиною продовжать виконувати роль посередників у російсько-українській війні.

"Франція та Німеччина будуть продовжувати грати роль посередників для того, щоб продовжувати врегульовувати конфлікт. Ми спільно підтвердили з канцлером продовження дискусії у форматі Нормандської четвірки на рівні лідерів держав", – сказав Макрон.

Він додав, що на Паризькому саміті було погоджене рішення щодо негайних кроків гуманітарного характеру.

Наостанок Макрон зробив комплімент президенту України Володимиру Зеленському.

"Я після візиту в Москву хочу підкреслити й привітати вас за таку виваженість і холоднокровність. При тому, що зараз така концентрація військ на кордоні", – сказав лідер Франції. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Франція надасть Україні техніки на понад 1 млрд євро. Важливим питанням зустрічі Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона стало залучення Франції до спільних економічних і насамперед інфраструктурних проектів. 

Читайте також: "Домовилися про деескалацію": Чи справді Макрон та Путін дійшли згоди щодо війни на Донбасі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme