Макрон відвідає Україну після поїздки на Росію: ЗМІ назвали дати

Президент Франції Еммануель Макрон запланував візит до України після зустрічі з очільником РФ Володимиром Путіним

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Макрон відвідає Україну після поїздки на…
Фото: Рixabay

Згідно з інформацією ЗМІ, Росію Макрон має відвідати 7 лютого, тоді як візит в Україну заплановано на наступний день – 8 лютого.

Про це повідомляє Agence France-Presse (AFP) із посиланням на Єлисейський палац, передає Depo.ua.

"Президент Еммануель Макрон оголосив, що у понеділок поїде на Росію, а у вівторок – в Україну, де зустрінеться зі своїми колегами Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що президент Франції планує зустрітись зі своїми колегами, щоб "стати посередником і досягти деескалації у кризі навколо України".

"Західні держави доклали інтенсивних дипломатичних зусиль, щоб спробувати стримати вторгнення Росії в колишню радянську Україну, якого побоюються", – додали в AFP.

Про інші подробиці обох візитів наразі не повідомляється.

Зазначимо, що кілька днів тому – напередодні неформального саміту голів МВС країн Європейського Союзу на півночі Франції – Макрон повідомив у бесіді з журналістами, що не відкидає свого візиту до РФ.

Макрон відвідає Україну після поїздки на РосіюМакрон планує зустрітись із Путіним і Зеленським, щоб "стати посередником у кризі навколо України"Макрон у понеділок відвідає Росію, а у вівторок - Україну

Нагадаємо, 3 лютого президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову із французьким колегою Еммануелем Макроном. Йшлося, зокрема, про протидію безпековим викликам та активізацію мирного процесу.

Читайте також: "Нормандський формат" із вашингтонськими підказками: Чим закінчаться для України переговори Путіна з Макроном та Шольцом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme