UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Маріонетковий режим і табори: Bild показало, як Путін хоче захопити владу в Україні

Німецьке видання Bild оприлюднило матеріали західних спецслужб, у яких розповідаються варіанти захоплення Кремлем вищої влади в Україні

Журналіст відділу новин
Маріонетковий режим і табори: Bild показ…
Фото: Рixabay

Згідно з інформацією, президент Росії Володимир Путін планує розгорнути в Україні окупаційну владу за кількома етапами, метою яких є створення "союзної держави" з РФ. Це "один зі" сценаріїв у випадку повномасштабного наступу Росії на Україну.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Bild.

І етап – здача міст

Спершу Росія за допомогою своєю армії після знищення сил безпеки може оточити великі міста України. Потім Москва перекине туди агентів російських спецслужб. Завдання останніх полягатиме у "створенні проросійського керівництва", яке потім домовилося б про капітуляцію і "передачу" території окупантам. Також вони повинні будуть захопити стратегічні об’єкти, усуваючи загрози, й вербувати охочих з ними співпрацювати.

Згідно з опублікованим звітом, така тактика застосовуватиметься лише у тих містах, які "мирним шляхом" не перейдуть під контроль Росії.

ІІ етап – скликання "Народної ради"

Коли Кремлю вдасться взяти під контроль усі міста України, путінський режим може створити фіктивний парламент, так звану "Народну раду". Вона стане заміною Верховній Раді, яка оголосить український парламент недійсним. 

"Ця "Народна рада" стане маріонетковим законодавчим органом України з так званих представників, раніше відібраних російськими спецслужбами", – пише Bild.

Фейкова "рада" створить так званий "резервний уряд", який керуватиме Україною у повній залежності від Росії. Західні спецслужби вважають, що ці "бюрократичні маневри" додадуть перевороту російських окупантів "видимість демократії та права".

Росія сіятиме масову пропаганду через свої ЗМІ в Україні та на Заході. Проросійські "експерти" і політики будуть виправдовувати вторгнення Росії та захоплення України, а кампанія брехні сформулює передбачувані причини війни й подальшої "русифікації".

Маріонетковий уряд Путіна матиме одне завдання: зломити опір мільйонів українців російській окупації. Це є найтемнішою частиною плану президента Росії.

"Завданням цього органу буде оголосити надзвичайний стан і реалізувати план Росії зі створення таборів, в яких будуть відсортовані ті українці, які проявлять незговірливість", – сказано у секретному звіті. 

Спецслужби повідомляють, що "табори для утримання проукраїнських активістів" вже плануються і складаються списки тих, хто буде ув'язнений.

Для решти населення України ворожа країна готує пригноблення масовим використанням російських і недавно створених проросійських спецслужб до тих пір, поки опір російським окупантам не буде зломлено. Прикладом є придушення демократичного руху після сфальсифікованих виборів в Білорусі у 2020 році.

Секретна служба робить висновок: "Для Росії успіх всієї кампанії залежить від контролю над завойованими територіями, забезпечення справжньої капітуляції українського народу та отримання визнання і легітимності від новоствореної влади".

Головна мета Путіна у захопленні України

Німецьке видання наголошує, що "російська Федеральна служба безпеки ФСБ тісно співпрацює з урядом Росії над планом вторгнення і зараз готує проросійські групи для розгортання в Україні". Російський президент Володимир Путін поставив перед ним завдання "вербувати українських політиків і усувати супротивників Кремля".

Путін має на меті створити в Україні "поліцейську державу" і зробити все для того, аби було проведено загальнонаціональний референдум про приєднання до Росії. Отже, метою Путіна є "союзна держава", що складається з сьогоднішніх України, Білорусі та Росії з місцевими маріонетковими режимами, заснованими на радянській моделі, і центральним управлінням з Москви.

Також, грунтуючись на останніх висновках про заплановане придушення українського населення, спецслужби, які надали інформацію Bild, називають "повномасштабне вторгнення тепер найбільш вірогідним сценарієм".

Коли Росія може атакувати Україну

Bild пише, що повномасштабний напад Путіна на українські землі відбудеться "в лютому, але не пізніше березня", "якщо Путін не передумає".

На питання Bild в російському посольстві заявили, що сценарій вторгнення і путчу являє собою "дивну суміш домислів і чуток", яку "посольство принципово не коментує".

Нагадаємо, що з початку листопада Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військ, які, на думку західної розвідки, Путін може залучити до повномасштабного нападу на Україну.

Водночас днями міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Він заявив, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme