Вкрав дані 178 млн користувачів: Компанія Facebook судиться з українцем

Американська компанія Facebook звинуватила українця Олександра Солонченка у компіляції та продажі даних 178 мільйонів користувачів однойменної соцмережі

Журналіст стрічки новин
Вкрав дані 178 млн користувачів: Компані…
Фото: Рixabay

У четвер, 21 жовтня, корпорація подала відповідний позов до Федерального окружного суду Північного округу Каліфорнії.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Business Insider.

Позивачі стверджують, що український хакер порушив умови використання платформи, отримавши за допомогою автоматизованого методу ідентифікаційні дані та номери телефонів приблизно 178 мільйонів користувачів Facebook. Він нібито займався злочинною діяльністю від 2018 до 2019 року, продаючи отриману інформацію іншим компаніям на вебсайті Raid Forums, користувачі якого купують злиті або викрадені дані.

Адвокати компанії Facebook надали суду скріншот із дописом з буцімто сторінки Солонченка, в якому він пропонує охочим придбати конфіденційні дані. Там йдеться про те, що у нього є "бази даних, списки споживачів, бази даних B2B по всьому світу, бази даних телефонів, непублічні дані FB (180 мільйонів для США)". Компанія вимагає заборонити чоловікові продавати будь-які дані, отримані з Facebook, й хоче відшкодування збитків.

Нагадаємо, на початку жовтня ЗМІ повідомляли, що хакери виставили на продаж особисті дані понад 1,5 мільярда користувачів соціальної мережі Facebook. Вони намагалися реалізувати телефонні номери, локації та іншу приватну інформацію на одному з форумів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme