Майже 3000 маріупольців забезпечать соціальним житлом у різних регіонах країни

Майже три тисячі переселенців із тимчасово окупованого Маріуполя забезпечать соціальним житлом у різних регіонах країни. Найпершими житло отримають сім'ї, які цього гостро потребують. Зокрема багатодітні та родини загиблих українських військових

Журналіст відділу новин
Майже 3000 маріупольців забезпечать соці…

Про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передає Depo.ua.

Маріупольців розселять у Дніпрі, Чернівцях, Івано-Франківську, Запоріжжі та Кропивницькому.

У міській раді зазначили, що перші 35 родин незабаром заселяться в колишній гуртожиток у Дніпрі, перероблений під соціальне житло для маріупольських переселенців.

Паралельно у Дніпрі вже працюють над розробкою проєктів реконструкції ще двох гуртожитків, додають у міськраді. Туди зможуть заселити понад 330 сімей, або 1000 людей, уже цього року. 

Планується, що гуртожитки у Чернівцях, Івано-Франківську, Запоріжжі та Кропивницькому забезпечать житлом ще до 525 маріупольських родин.

"Є маріупольські родини, які гостро потребують житла. Реалізація першого гуртожитку в Дніпрі показала нашим партнерам, що ми можемо виконувати такі проєкти швидко та якісно", — розповів Бойченко.

Міський голова пояснив, що під час визначення родин, які можуть скористатися соціальним житлом, керуються бальною системою, схожою на ту, яка діяла в Грузії після війни.

Так, найпершими житло отримають сім’ї, які цього гостро потребують, серед них:

  • багатодітні;
  • родини, де є дитина з інвалідністю;
  • сім’ї загиблих українських військових;
  • де є зниклі безвісти.

"Ця система виключає людський фактор впливу на рішення. Так житло отримають ті, хто потребує його гостріше", — додав Бойченко.

Раніше в міськраді повідомляли, що під час облоги Маріуполя окупанти зруйнували понад 1350 багатоквартирних та близько 11 тисяч приватних будинків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme