Майже півмільйона: Росія масово депортує українців з окупованих територій

Окупаційні війська росії проводять масову депортацію населення тимчасово окупованих територій України

Журналіст стрічки новин
Майже півмільйона: Росія масово депортує…
Скріншот

Рашисти заявляють, що вивезли з України близько 440 000 мирних жителів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на омбудсмена Людмилу Денісову.

"Міністерство оборони окупанта рапортує, що з Херсонської області вже вивезено 90 тисяч громадян України, Молдови та РФ. Підставами для переміщення рашисти називають "звернення посольств та заявки, подані у військову комендатуру Херсона", – зазначила Денісова.

За її словами, посилаючись на заяви начальника Національного центру управління обороною РФ генерал-полковник Михайла Мізінцева, тільки за минулу добу з тимчасово непідконтрольних територій України в Донецькій та Луганській областях вивезено понад 19,6 тис. мирних жителів, з них 3 300 дітей.

"Загалом рашистський військовий зазначає про вивезення 439 420 мирних жителів "з небезпечних районів України", з яких 91 673 - діти, з Маріуполя "від свавілля, влаштованого націоналістами" переміщено 98 081 особу, у тому числі за минулу добу 4 183 особи", – додала омбудсмен.

Денісова наголосила, що масштаби примусового переміщення співставні лише з депортацією, що проводилася Гітлером під час Другої світової війни.

"Країна-окупант цинічно та грубо порушує норми статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє здійснювати примусове переселення або депортацію осіб з окупованої території", – резюмувала вона.

Депортація українців

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що окупанти насильно вивозять тисячі мешканців Маріуполя на росію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme