Майже половина української молоді хоче виборів до ВРУ у 2024 році, — результати опитування "ДС"

Серед українців 18-39 років кількість прихильників та супротивників проведення чергових виборів до Верховної Ради у 2024 році не надто відрізняється

Майже половина української молоді хоче в…
Фото: ВРУ

"ДС" разом з "Нью Імідж Маркетинг Груп" провели опитування, результати якого буде оприлюднено на сайті впродовж 11-15 грудня. Під час підготовки використані дані попередніх опитувань, проведених "Нью Імідж Маркетинг Груп" спільно з Українським інститутом майбутнього.

Як свідчать результати опитування "Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України", кількість прихильників та супротивників проведення чергових виборів до Верховної Ради у 2024 році — не надто відрізняється:

  • 41% — підтримують проведення виборів;
  • 48% — вважають, що у 2024 році вибори не потрібні;
  • 11% — не змогли надати відповідь.

Частіше про необхідність провести парламентські вибори казали респонденти 18-29 років.

Якщо ж чергові вибори до Верховної Ради все ж відбудуться у 2024 році, то 44% респондентів однозначно візьмуть у них участь. Ще 22% — скоріше візьмуть, 24% — скоріше або однозначно не підуть голосувати, а 10% не змогли відповісти. 

"Стиль життя та соціально-політичні настрої молоді України"

 

Дослідження проводилось 21-28 листопада методом онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою. У ньому взяли участь 1200 респондентів з усіх регіонів України (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, а також Криму). Вибірка репрезентує доросле населення України — інтернет-користувачів віком 18-39 років. Статистична похибка з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,89%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme