Майже усі військові ЗСУ отримали першу дозу вакцини, – головний військовий терапевт

Абсолютна більшість українських військовослужбовців уже повністю вакцинувалася від коронавірусу

Журналіст відділу новин
Майже усі військові ЗСУ отримали першу д…
Фото: Facebook Командування Медичних сил Збройних Сил України

головний терапевт Збройних Сил України, кандидат медичних наук полковник медичної служби Віктор Дяченко заявив на брифінгу, що першу дозу вакцини від COVID-19 отримало 95% військовослужбовців Збройних сил.

Повну ж вакцинацію пройшло 84,5% українських військових., передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку Командування Медичних сил Збройних Сил України.

"Звичайно, є особи, у яких протипоказання до щеплення від COVID-19, а також є люди, які нещодавно перехворіли. На відміну від загальної ситуації з вакцинацією, показники щеплення у війську є дуже вдалими", – пояснив Дяченко.

Також він зазначив, що цієї осені кількість важких  хворих у ЗСУ порівняно із весною 2021-го та осінню 2020 років значно менша.

"Наразі в нас два військовослужбовці, які, до речі, нещеплені, перебувають у реанімації та отримують дихальну підтримку. Статистика свідчить, що вакциновані хворіють взагалі безсимптомно або в легкій формі", — відзначив головний терапевт ЗСУ.

95% військових ЗСУ отримали першу дрзу вакцини

Нагадаємо, що на тлі погіршення COVID-ситуації в Україні різко підскочили темпи вакцинації.

Протягом минулої доби в Україні 226 587 осіб отримали щеплення проти коронавірусу COVID-19. Це рекордна кількість щеплень, зроблених протягом доби, від початку вакцинальної кампанії в нашій країні

Зазначимо, що після переходу у "червону" карантинну зону Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська області вийшли у лідери за кількістю щеплень першою дозою за добу. Там цей показник зріс удвічі.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьома вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme