Медведчук фігурує у розслідуванні про втручання рф у вибори президента США, – ЗМІ

Український політик і олігарх Віктор Медведчук, який є кумом президента росії володимира путіна, фігурував в американському розслідуванні про втручання росії у вибори президента США через зв'язки з Полом Манафортом

Редактор стрічки новин
Медведчук фігурує у розслідуванні про вт…
Фото: СБУ

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The New York Times.

Видання зазначає, що звинувачений у державній зраді і схоплений в Україні після втечі з-під домашнього арешту Медведчук, є близькою довіреною особою путіна, а також був клієнтом республіканського політичного консультанта Пола  Манафорта.

За інформацією видання, причетність Медведчука до російського втручання у вибори у США пов’язана з його зв’язками з Манафортом, і він не відігравав головну роль у звіті спеціального прокурора або в двох федеральних процесах над Манафортом.

Манафорт до того, як став головою президентської кампанії Дональда Трампа у 2016 році, протягом десяти років працював консультантом для українських політиків, прихильних до Росії, – зокрема і з партією ОПЗЖ, в якій Медведчук був однією з трьох провідних фігур.

Медведчук у 2017 році розповідав, що Манафорт консультував партію щодо її виборчої стратегії на основі опитування, був на партійній конференції напередодні парламентських виборів і нібито схвалив проросійську політику партії для виборів на півдні й сході України.

Тоді Медведчук говорив, що Манафорт підтримав, що потрібно дотримуватися позицій щодо "економічної інтеграції з Росією", щоб отримати голоси в російськомовних регіонах.

Манафорт пішов у відставку з кампанії Трампа в серпні 2016 року після того, як українська влада оприлюднила записи з чорної бухгалтерії "Партії регіонів", які свідчать про те, що американський консультант отримав 12,7 мільйона доларів від проросійських політиків в Україні за незаконною схемою.

У 2017 році у Сполучених Штатах розпочалося розслідування російського втручання – і ім’я Медведчука з’явилося як один із кількох проросійських українських політиків, близьких як до Манафорта, так і до Путіна.

Видання зазначає, що якщо Медведчука видадуть Росії заради повернення українських полонених, невідомо, чи він буде давати свідчення і чи цікавитиме слідство його роль в американській політиці, чи слідчі зосередяться на його ролі в українській політиці.

Нагадаємо, 12 квітня працівники СБУ затримали лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука. Президент Володимир Зеленський висловив пропозицію обміняти Медведчука на полонених українців. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme