Мендель опублікувала уривок зі своєї майбутньої книжки: Пропагує російську мову в Україні

Екс-прес-секретарка президента Юлія Мендель опублікувала у своєму блозі текст, який назвала уривком із майбутньої книжки

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УП.

У цьому уривку вона критикує ідею однієї пануючої мови. "У пакеті Microsoft уже є визначення "російська (Україна)". Там же є "російська (Молдова)" і просто "російська". Світ демонополізує російську мову, поки частина українців робить програшні спроби побудувати українську ідентичність на відкиданні всього російського", – написала Мендель.

Також колишня працівниця Офісу президента заявила, що мова є занадто конфліктним символом, "щоб побудувати навколо нього ідею нації й патріотизму".

На думку Мендель, мова (очевидно, йдеться про українську мову – ред.) стала "уособленням протистояння двох ідеологій, що виросли на спільній історії, але являють собою дві сторони однієї правди". А правда, заявила екс-речниця Зеленського, нібито завжди багатолика. 

Нагадаємо, дещо раніше Мендель заявила, що у липні презентує свою книжку, присвячену роботі у Зеленського та українській політиці.

3 липня екс-речниця президента у відеоблозі зачитала уривок із своєї майбутньої книжки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme