Мер Бучі, якого Зеленський нагородив орденом "За заслуги", роздавав листівки проти Євромайдану

Міський голова Бучі Андрій Федорук, який на День Незалежності отримав з рук президента Володимира Зеленського орден "За заслуги"

Журналіст відділу новин
Мер Бучі, якого Зеленський нагородив орд…
Колаж: Depo.ua

Депутатка Верховної Ради Софія Федина нагадала, що мер Бучі Андрій Федорук, якого до Дня Незалежності нагородили орденом "За заслуги" ІІ ступеню, агітував проти Євромайдану.

Крім того, він у своїх агітматеріалах називав майданівців терористами, передає Depo.ua із посиланням на Telegram-канал нардепки.

Мер Бучі Федорук, який отримав від Зеленського орден "За заслуги" ІІ ступеню, називав євромайданівців терористами

Указ №406/2021, у якому в списку нагороджених є і Андрій Федорак, був підписаний 23 серпня поточного року. В указі йдеться про " значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 30-ї річниці незалежності України" усіх нагороджених в списку, зокрема, і Федорука.

Нагадаємо, що Андрій Федорук очолює Бучу ще з 1998 року, коли та була селищем. З 2007 року Федорук – незмінний міський голова Бучі.

За свою політичну кар'єру він змінив кілька партій. З 2002 по 2004 роки був членом Партії Регіонів, потім перейшов до нової партії влади, "Нашої України". 2010-го, після перемоги на президентських виборах Віктора Янукович Федорук знову став членом ПР, під прапорами якої виграв місцеві вибори 2012 року.

2013-го міський голова Бучі очолив місцеву партійну структуру Партії Регіонів. 2015 року Федорук вчергове виграв вибори мера як самовисуванець. Його передостання на цей момент каденція мало не завершилася тюремним строком.

2016 року Печкерський суд Києва відсторонив Федорука від виконання обов'язків міського голови на два місяці. У листопаді того ж року Апеляційний суд поновив його на посаді, але прокуратура продовжила займатися його справою – і, за клопотанням ГПУ, у грудні Федорука відправили під домашній арешт.

У червні 2017 року Андрію Федоруку оголосили підозру у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 70 гектарів лісу. У серпні слідство щодо Федорука було завершене, йому загрожували, за словами тодішньої прес-секретарки ГПУ Лариси Сарган, шість років ув'язнення.

У січні 2018 року справу Федорука передали до Ірпінського міського суду. Але ще 1 жовтні 2017-го Апеляційний суд Києва зняв арешт із 23 нежитлових приміщень, 5 квартир, 2 земельних ділянок, аптеки й коштів, вилучених у мера Бучі під час досудового розслідування.

А у червні 2021 року Касаційний Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду України відхилив касаційну скаргу Київської обласної прокуратури у кримінальній справі щодо незаконного вилучення земель лісового фонду і зміни їхнього цільового призначення в межах Бучанської селищної ради, у чому звинувачували Федорука.

До цього часу Андрій Федорук устиг вчергове змінити політичне забарвлення, перейшовши до нової партії влади, "Слуги народу". Як кандидат від партії Володимира Зеленського він і переміг на місцевих виборах 2020 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme