Меркель планує приїхати до Києва: Стала відома дата візиту

Очільниця німецького уряду у цьому місяці прибуде з візитом до Києва

Редактор стрічки новин
Меркель планує приїхати до Києва: Стала…
Фото: Офіс президента

Канцлер Німеччини Ангела Меркель проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. 

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна", попередньо узгоджена дата візиту – 22 серпня.

Водночас співрозмовник видання зазначив, що теми переговорів між Меркель та Зеленським поки невідомі.

Інформацію про те, що візит Меркель в Україну відбудеться 22 серпня, підтвердив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише Telegram-канал "Политика Страны". 

"Це вже підтверджено німецькою стороною. Зараз візит готується на робочому рівні. Тематичне наповнення візиту цілком прозоре. Це і питання, що стосуються переговорів про мир на Донбасі, і питання, що стосуються безпеки в ширшому сенсі, в тому числі і в газовій сфері", – повідомив Подоляк.

Подоляк підтвердив візит Меркель 22 серпня

Нагадаємо, візит президента України Володимира Зеленського до Німеччини відбувся у липні цього року. У рамках візиту Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, головою Християнсько-демократичного союзу та іншими політиками та урядовцями.

Додамо, що 9 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної прес-конференції у Берліні з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом заявив, що Україна запросила федерального канцлера ФРН Ангелу Меркель на саміт "Кримської платформи", який відбудеться 23 серпня. Однак відповіді на це запрошення поки не було. 

Як відомо, Ангела Меркель у цьому році завершує своє 16-річне перебування на посаді канцлера Німеччини. Уже 26 вересня у країні пройдуть парламентські вибори і Німеччина отримає нового канцлера. За опитуваннями, блок провладна партія ХДС/ХСС лідирує, "Зелені" утримують друге місце. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme