Меру Полтави повідомили про підозру, - СБУ (ФОТО)

Правоохоронці повідомили про підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю. Слідчі вважають, що він незаконно поширював інформацію про дислокацію підрозділів Збройних сил України

Журналіст відділу новин
Меру Полтави повідомили про підозру,  -…
Олександр Мамай

Про це розповіли Офіс генпрокурора та Служба безпеки України, передає Depo.ua.

За даними слідства, Мамай поширив дані, які не оприлюднював ні Генеральний штаб ЗСУ, ні Міноборони, ні інші уповноважені державні органи.

Посадовцю повідомили про підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу — вчиненні злочину проти основ національної безпеки. За це йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Як пише громадський рух "ЧЕСНО", Мамай уперше став мером Полтави у 2010 році від партії "Совість України". У 2012 році він став членом "Партії регіонів", проте в лютому 2014 року заявив, що покинув цю політсилу в тому ж таки 2012 році.

У 2014 році Мамай отримав найбільшу серед мерів зарплатню — 226 тисяч гривень. А перед виборами роздав пенсіонерам 640 тонн цукру. Зрештою ті вибори він виграв, а у 2017 році знову отримував одну з найвищих зарплат — випереджав не лише міських голів, а й міністрів та президента.

У 2018 році депутати міськради визнали роботу Мамая незадовільною та достроково припинили його повноваження. У 2019 році він був довіреною особою кандидата у президенти Юрія Бойка, а також балотувався до Верховної Ради. У вересні 2020 року Мамая знову обрали мером Полтави — цього разу від політичної партії "За майбутнє".

У грудні 2021 року політик в етері телеканалу "НАШ" заявив, що в російсько-українській війні "йде брат на брата".

"Спілкуючись із мешканцями нашого міста, дедалі більше переконуюсь і сам, і бачу позицію населення щодо політики. Мені здається, що в нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави — це США і росія", — сказав Мамай.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme