Мігранти з Білорусі засліплювали польських прикордонників лазером та штурмували кордон 

Мігранти із Близького Сходу, які з початку листопада атакують білорусько-польський кордон, знову напали на польських прикордонників 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Мігранти з Білорусі засліплювали польськ…
Фото: Polska Policja / Twitter

Біженці кидали в охоронців кордону каміння та намагалися засліпити лазерами. Відомо, що група з близько 150 агресивно налаштованих намагалася прорватися на територію Польщі поблизу села Дубичі Церковні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на повідомлення прикордонної служби Польщі у Twitter.

"На охоронюваній ділянці у районі Дубичі Церковні близько 150 агресивних іноземців намагалися проникнути на територію Польщі. Атаку на польському кордоні контролювали білоруські служби", – йдеться в офіційному повідомленні. 

Очевидці зазначили, що спочатку нелегали закидали правоохоронців та прикордонників камінням, а потім через огорожу з колючого дроту перекинули дерев'яний місток. 

Намагання порушити кордон вдалося придушити. Інформації про поранених та постраждалих учасників конфлікту поки немає.

 

 

Нагадаємо, нещодавно в Литві заявили, що Білорусь змінила тактику перекидання мігрантів на кордоні. Тепер представники білоруських силових структур перекидають до Литви невеличкі групи.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". 

Відомо, що нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

17 листопада нелегальні мігранти звели новий табір біля білорусько-польського кордону неподалік КПП "Брузгі".

21 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив про готовність уряду оплатити повернення нелегальних мігрантів з кордонів Білорусі до країн походження.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme