Мінекономіки нагадує: Україна 30 жовтня перейде на зимовий час

У ніч на 30 жовтня Україна переходить на зимовий час 

Мінекономіки нагадує: Україна 30 жовтня…
Фото: Pixabay

Про це повідомили в Міністерстві економіки, пише Depo.ua.

30 жовтня 2022 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад. 

Мінекономіки нагадує, що за постановою Кабінету міністрів щорічно в останню неділю березня о 3:00 годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, а в останню неділю жовтня – о 4:00 на 1 годину назад.

"Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню. А в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби", — заявили у міністерстві.

Мінекономіки також зазначає, що запровадження літнього часу "є загальноприйнятою міжнародною практикою".

Нагадаємо, позбутися переведення годинників в Україні можна було ще торік. Однак у березні 2021-го народним депутатам вдалося підтримати законопроєкт №4201 "Про обчислення часу" лише за основу. Під час розгляду документу в цілому в текст додали пункт, який дозволяє, щоб закон набрав чинності одразу після підписання, але документ відправили на доопрацювання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme