Мінекономіки зафіксувало ріст ВВП України за сім місяців 2021 року

За розрахунками Міністерства економіки, за січень-липень 2021 року зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) становило 2,1% проти аналогічного періоду торік
 

Журналіст відділу новин
Мінекономіки зафіксувало ріст ВВП Україн…
Фото: KPMG

У січні-липні 2021 року зведений індекс виробництва (ЗІВ) збільшився на 1,3% (проти зростання на 1,0% у січні-червні 2021 року і падіння на 6,6% за 7 місяців 2020 року).

Про це йдеться в огляді економічної активності за липень, оприлюдненому на сайті Міністерства економіки, інформує Depo.ua.

Зазначається, що при цьому ВВП у січні-липні 2021 року збільшився на 2,1%, тоді як зростання за 6 місяців 2021 року становило 1,7%, а у січні-липні торік спостерігалося падіння на 6,1%.

"Позитивний внесок у динаміку ЗІВ та ВВП сформували промисловість (як за рахунок сприятливої кон'юнктури на зовнішніх сировинних ринках, так і продовження відновлення попиту основних користувачів продукції) і сільське господарство, де завдяки високій врожайності майже всіх культур спостерігалося відновлення зростання виробництва", – йдеться в огляді економічної активності.

Водночас зазначається, що не виправдала очікувань будівельна галузь, де динаміка порівняно з минулим роком не змінилася.

Нагадаємо, 25 квітня в Мінекономіки заявили, що у 2021 році зростання ВВП України очікується на рівні 4,1%, а на 2022 рік прогнозується зростання на рівні 3,7%.

Водночас, за прогнозами Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), валовий внутрішній продукт України зростатиме на 3,5% щороку у 2021 та 2022 роках.

Читайте також: Два роки президентства: Що зробив і не зробив Зеленський

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme