Мінфін представить програму пільгового житла для медиків та вчителів

Міністерство фінансів найближчим часом анонсує запуск нового інструменту кредитування житла – фінансовий лізинг під 5%

Журналіст стрічки новин
Мінфін представить програму пільгового ж…
Фото: Рixabay

Пільгове житло зможуть отримати українців, які отримують зарплати з бюджету – медики та вчителі.

Про це в ході підписання 1000 договору за державною програмою "Доступна іпотека 7%" сказав заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук, передає Depo.ua.

"Ми будемо запускати нову державну компанію Укрфінжитло, яка пропонуватиме додаткові продукти для осіб, що отримують зарплату з бюджету: вчителі, лікарі. Там буде новий інструмент – фінансовий лізинг під 5%, який дасть змогу людям, що працюють в бюджетній сфері і отримують менші зарплати, отримати пільгове житло. Держава має забезпечити цих людей житлом. Найближчим часом ми анонсуємо запуск і перші іпотечні договори", – розповів Драганчук.

Він додав, що програма "Доступна іпотека 7%" вперше за багато років пожвавила ринок кредитування житла. Це свідчить про те, що іпотека стає популярнішою і доступнішою.

Нагадаємо, станом на 18 жовтня за програмою "Доступна іпотека 7%" банки підписали 947 кредитних договорів на загальну суму 816 млн грн. Більшість кредитів українці взяли для придбання вторинного житла.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme