Міністерство інфраструктури розширить президентське "Велике будівництво" на туристичну галузь

Кабінет міністрів України вніс зміни до низки положень про Міністерство культури та інформаційної політики, про Державне агентство розвитку туризму та про Міністерство інфраструктури, в результаті чого питання розвитку туризму та курортів повернулось до повноважень Міністерства інфраструктури

Журналіст відділу новин
Міністерство інфраструктури розширить пр…

Про це повідомляє Facebook-сторінка відомства.

Також до сфери управління Міністерства інфраструктури переходить Державне агентство розвитку туризму України (ДАРТ).

"Мінінфраструктури повертає у власну зону відповідальності питання розвитку туризму та курортів в Україні. Сьогоднішнє рішення – не спонтанне. Є величезний масив роботи, яку вже проробила команда ДАРТ у співпраці з Мінкультом: це проєкт "Мандруй Україною", активні промоції бренду держави на національному та міжнародному рівнях, а також чи не вперше за довгі роки туризм в Україні отримав реальне фінансування та візію розвитку", - коментує голова міністерства Олександр Кубраков.

За його словами, відтепер завдання міністерства – на основі цих напрацювань створити умови для розвитку туристичного сектору і відкрити ширші можливості в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Це створення нової інфраструктури для наявних і майбутніх курортів, робота з українськими та міжнародними інвесторами, залучення нових туристів до нашої країни. Ми вдячні колегам за пророблену роботу - попереду нас чекає ще багато спільних проєктів", - підкреслив Кубраков.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури з 2011 року займалось туристичною галуззю, однак у 2015 році ці повноваження передали Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Як повідомлялось, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" почалась реконструкція регіональних аеропортів. Одним із перших відновлюють аеропорт Кривого Рога, який планують завершити до жовтня 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme