Міністр оборони призначив нове керівництво "Мотор Січі"

Міністр оборони Олексій Резніков своїм наказом призначив нове керівництво авіаційного підприємства "Мотор Січ". Змінився генеральний директор, склад наглядової ради та її голова

Журналіст відділу новин
Міністр оборони призначив нове керівницт…
Мотор Січ

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України, передає Depo.ua.

Гендиректором підприємства призначений Олексій Нікіфоров. До наглядової ради увійшли Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал. Головою наглядової ради обрано заступника міністра економіки України Ігоря Фоменка.

Окрім цього, відтепер стратегічне підприємство працюватиме в режимі 24/7 для забезпечення оборонних потреб держави.

Нагадаємо, 22 жовтня стало відомо про затримання ексвласника та почесного президента підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Офіційно затримання підтвердили 23 жовтня. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Так, українське підприємство постачало запчастини до гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", Ка-52 "Алігатор" та Мі-28Н "Нічний мисливець", які використовували у війні проти України.

В СБУ опублікували аудіозаписи розмов Богуслаєва та російського чиновника. У спецслужбі кажуть, що частину розмов записали ще у 2021 році. А деякі аудіо підтверджують, що Богуслаєв співпрацював із росією навіть після 24 лютого та обстрілу заводу.

Крім Богуслаєва, затримали начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січі". Їм оголосили про підозру в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

На початку листопада Служба безпеки України арештувала все майно Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Йдеться про гроші у гривневому еквіваленті, транспорт і нерухомість. Усе це коштує майже мільярд гривень.

Після цього стало відомо, що "Мотор Січ" та ще низка важливих підприємств перейдуть у власність держави. Вилучені активи набули статусу військового майна. Управління ними здійснюватиме Міністерство оборони України. Після завершення воєнного стану активи можуть повернути власникам або ж їм буде відшкодовано їхню вартість.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme