Міністр оборони Таран все ще під загрозою звільнення, – "слуга"

Міністра оборони Андрія Тарана звільнять одразу ж, як погодять кандидатуру його наступника
 

Журналіст відділу новин
Міністр оборони Таран все ще під загрозо…
Фото: МО

Питання заміни міністра оборони не знято з порядку денного, але проблема полягає у відсутності погодженого наступника.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомила народна депутатка з фракції "Слуга народу" Галина Янченко, інформує Depo.ua.

"Кадрові зміни потрібно робити тоді, коли є розуміння – хто приходить на заміну, яка стратегія і яка програма цієї людини. … Ми всі розуміємо, що зараз підбираються кандидатури на посади трьох міністрів і, відповідно, коли буде розуміння – не лише кого звільняти, але й кого призначати на їх місце, – тоді можна буде робити відповідні дії з боку парламенту", – одразу розставила крапки над "і" депутатка.

Зокрема, вона прояснила ситуацію щодо міністра оборони Андрія Тарана, про відставку якого ширяться розмови вже близько року.

"Питання заміни міністра оборони не знято з порядку денного, але там питання кандидатури на заміну ще не достатньо пропрацьоване", – зазначила Янченко.

Також вона не виключила, що нових кандидатів на міністерські посади також запросять до Трускавця виїзне засідання партії "Слуга народу", яке відбудеться 1-3 жовтня.

Нагадаємо, 13 липня у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр юстиції Денис Малюська, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко і міністр оборони Андрій Таран написали заяви на звільнення.

21 липня, на засіданні Кабінету міністрів України звільнили трьох заступників міністра оборони Андрія Тарана: Олександра Миронюка, Ігоря Старобінського та Ігоря Халімона. Тоді ж джерела в уряді повідомляли, що й під самим міністром крісло теж хитається.

29 липня голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія заявив, що поки немає інформації про звільнення міністра оборони Андрія Тарана, однак партія готова підтримати таку пропозицію, якщо її надасть президент.

31 серпня джерела у парламенті повідомляли, що новим міністром оборони, після серії співбесід та консультацій в Офісі президента, вірогідно буде призначений Юрій Гусев, який зараз очолює концерн "Укроборонпром".

Читайте також: Миронюк, Старобінський та Халімон: Чому звільнилися заступники міністра оборони

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme