Міністр закордонних справ Білорусі заявив, що Крим є російською територією: У МЗС України пригрозили "непоправними наслідками"

Очільник МЗС Білорусі Володимир Макей у коментарі державному російському ЗМІ заявив, що визнає Крим російським

Журналіст відділу новин
Міністр закордонних справ Білорусі заяви…
Фото: "РИА Новости"

Макей заявив, що позиція Білорусі щодо визнання Криму нібито залишається такою, як і була.

Міністр закордонних справ Білорусі уточнив, що "ми розуміємо насправді, що Крим є зараз російською територією" , передає Depo.ua із посиланням на "РИА Новости".

Тому, додав очільник МЗС цієї країни, "давайте виходити з цього".

В українському зовнішньополітичному відомстві уже прокоментували цю заяву. Речник МЗС України Олег Ніколенко написав на своїй Facebook-сторінці, що "(ми – ред.) виходимо із того, що офіційно, як і раніше, Білорусь підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах".

У випадку ж зі зміню позиції сусідньої країни Ніколенко наголосив на "непоправних наслідках для українсько-білоруських відносин".

"Сподіваємося, що в Мінську усвідомлюють цей аспект і не допускатимуть кроків всупереч нормам міжнародного права", – додав речник МЗС України.

Ніколенко прокоментував слова міністра закордонних справ Білорусі про "російський Крим"

Нагадаємо, що Білорусь офіційно не визнала анексію Криму Росією. Натомість після захоплення Кримського півострова білоруські авіакомпанії перестали літати до Криму.

2018 року департамент з авіації Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі заявляв, що влада не збирається відкривати прямі авіарейси Мінськ-Сімферополь.

Але уже 2021 року риторика Білорусі щодо Криму змінилася. 1 червня 2021-го де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив журналістам, що хотів би відновити авіасполучення із окупованим Кримом. А у листопаді заявив, що і сам не проти відвідати окупований півострів.

Також Лукашенко заявляв 2021 року, що визнає Крим тоді, коли "останній олігарх в Росії визнає Крим і почне постачати туди продукцію".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme