Міноборони Британії про заяви щодо відведення військ РФ: Вони не зняли ногу з педалі газу

У Британії скептично сприйняли заяву Росії про відведення військ від кордонів України

Редактор стрічки новин
Міноборони Британії про заяви щодо відве…
Фото: Ministry of Defence/Facebook

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що заяви Росії про відведення військ ще нічого не означають. РФ має діями довести своє бажання до деескалації.

Про це британський міністр сказав в ефірі Sky News, передає Depo.ua.

"Ви можете на власні очі оцінити масштаби того розгортання військ Росії на кордонах України і взагалі всіх прес-конференцій, які проводив президент Путін. Досить зрозуміло, що їхні наміри щодо України полягають у тому, щоб змінити її поведінку і дійсно змінити відносини НАТО з Україною, і вони роблять це під загрозою вторгнення," – сказав Воллес.

Міністр оборони Британії додав, що хоча Москва попри заяви про відведення військ, російська армія створює банки крові та польові госпіталі. Він також зауважив, що зазвичай армії не переміщують стратегічні озброєння, якщо вони просто тренувалися.

Посилаючись на дані розвідки, міністр зазначив, що росіяни зосередили 60% всієї сухопутної бойової потужності на кордоні з Україною і "значну флотилію" на морі.

"Я думаю, що нічого не закінчилося, вони не зняли ноги з педалі газу. Готовність — це одна із перших ознак того, наскільки серйозно налаштована країна," – заявив Воллес.

Нагадаємо, 15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

Однак підтверджень того, що Росія справді відводить війська наразі немає. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme