Міноборони пояснило, чому не зростає кількість загиблих ворогів

Офіційна статистика загиблих російських загарбників не зростає вже декілька днів, бо підрахунок не є першочерговим завданням, та й інтенсивність бойових дій значно зменшилася

Журналіст стрічки новин
Міноборони пояснило, чому не зростає кіл…
Фото: Генштаб ЗСУ

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, чому офіційні втрати російських військових в особовому складі вже декілька днів тримаються на позначці понад 12 тисяч.

Про це Маляр повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Не хвилюйтесь, ворога люто знищують. Так само люто як він руйнує наші міста і села. Але підрахунок втрат особового складу ворога – далеко не першочергова справа на місці подій. Крім того, щодня ситуація динамічно змінюється і станом на зараз противника зупинено і немає такого інтенсивного активного протистояння, як це було ще декілька днів тому", – написала Маляр.

Вона додала, що зниження інтенсивності наступального потенціалу противника якраз свідчить про дійсно великі втрати й потребу в доукомплектуванні особового складу.

За словами заступниці міністра, підрахунок втрат ворога під час активної фази війни дуже ускладнено.

"Встановити точну цифру ворожих втрат дуже непросто. Є декілька методик підрахунку, які використовуються. Тобто після бою ніхто не ходить с калькулятором, якщо говорити дуже спрощено. Цифри надходять від різних джерел, часто з запізненням на декілька діб. Все залежить від ситуації на місці", – додала Маляр.

скріншот

Нагадаємо, станом на 13 березня орієнтовні втрати Росії становлять понад 12 тис. осіб особового складу, а також понад 160 збитих літаків та гвинтокрилів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme