Міноборони заборгувало військовим 1,5 млрд грн виплат, – ЗМІ

Міністерство оборони станом на 10 серпня заборгувало військовослужбовцям 1,5 мільярда гривень обов'язкових платежів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Міноборони заборгувало військовим 1,5 мл…
Фото: Pixabay

Головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов оприлюднив документ, в якому йдеться про заборгованість. При цьому, влітку виплати на оздоровлення для військовослужбовців були повністю зупинені.

Очільник міністерства Андрій Таран має бути відправлений у відставку. Про це повідомив Бутусов на Facebook, пише Depo.ua.

"Міністр оборони Андрій Таран, якого на цю посаду просунув особисто глава Офісу президента Андрій Єрмак, має бути якнайшвидше відправлений у відставку. Просто неймовірно, що такий бардак, як зараз, у МО може відбуватися на 8-му році війни", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на вересень заборгованість зросла ще більше. Окрім цього, на фронті фіксуються масові затримки виплат.

"Заступник міністра оборони з озброєння Миронюк і з постачання Халімон звільнені з цих постів за корупцію, щодо них відкрито кримінальні справи", – нагадав Бутусов.

За його словами, зараз провалені поставлення палива та боєприпасів. 

"Такого безладу у низці напрямів навіть у 2014-му не було, а в нас уже 8-й рік війна. Як зазвичай, провалено підписання контрактів з держоборонзамовлення. Знову буде зірвано ДОЗ, другий рік поспіль. Усе це результат того, що на посаді перебуває безвідповідальний міністр, призначений на догоду одній людині - Єрмаку, а не в інтересах армії, не для реформ і не для перемоги у війні", - додав журналіст.

Він зауважив, що Офіс Президента нічого не робить для вирішення нагальних проблем. Зокрема, Зеленський виголошує у Вашингтоні пафосні промови, що армія та оборона для нього пріоритет.

"Ось це справжній пріоритет. Ви коли на фронт знову фотографуватися прилетите, Володимире Олександровичу, так солдатам розкажіть, коли ви нарешті займетеся реальними проблемами Міноборони, це буде для бійців корисніше, ніж чергова показуха за участю президента", – резюмував Бутусов.

Нагадаємо, 10 червня стало відомо, що за період із січня по 15 травня 2021 року заборгованість з виплат перед військовослужбовцями Збройних сил України зросла майже втричі і наблизилась до мільярду гривень.

Читайте також: Критична ситуація з виплатами: Як Міноборони з Генштабом заборгували військовим мільярд

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme