Міноборони знову гальмує тендери на закупівлю їжі для українських солдатів

Комітет ВР 15 грудня затвердив річний план закупівель Міноборони на послуги харчування військових

Журналіст відділу новин

Однак й досі тендери на Prozorro не оголошені. За даними джерел редакції "Голос", стримують оголошення процедур штучні обставини. І ймовірно, що йдеться про спробу компанії -монополіста "Військсервіс-Волонтер" в останню хвилину знову переписати тендерні умови під себе, пише видання, передає Depo.

"Усі документи для старту закупівельних процедур з харчування готові. Умови тендерів були обговорені на оборонному комітеті, і вони відповідають заявленим принципам рівності і прозорості, з точки зору відсутності штучних обмежень для участі в торгах різних компаній. Але є команда одного з керівників МО - "нічого не публікувати". Тим часом представники "Волонтера" сидять у кабінетах  відомства з самого ранку", - повідомило джерело редакції. 

Хто саме стримує публікацію тендерної документації поки зясувати не вдалося. 

"…телефони приймалень ані міністра Олексія Резнікова,  ані його профільного заступника В’ячеслава Шаповалова не відповідають", - констатували журналісти. 

Раніше, саме за допомогою дискредитаційних вимог у тендерній документації, скандальний монополіст "Військсервіс-Волонтер" вигравав усі харчові закупівлі МО

І хоч компанія постачала на фронт продукти найнижчої якості і проти неї було складено більше, як 100 актів про порушення умов договорів, зараз Міноборони знову продовжило з "Волонтером" кілька харчових контрактів ще на 3 місяці. 

І це попри те, що екс-заступник Міністра оборони Ігор Халімон за схеми з "Волонтером" і розкрадання коштів на закупівлях вже отримав повідомлення про підозру від ДБР. 

Нагадаємо, що новий профільний заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов публічно обіцяв прозорі і справедливі умови тендерних закупівель харчування. Щоб унеможливити повторної  монополії на цьому ринку і викорінити практику харчування військових гнилими продуктами. Його заява опублікована на сайті МО. Однак, реальних відповідних кроків поки не послідувало. 

Також нагадаємо, що закупівлі з харчування Міноборони мали розпочати ще в жовтні-листопаді. Якими наслідками ця ситуація із затягуванням може обернутися для армії, в МО ще не коментували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme