Міносвіти оголосило новий конкурс на посаду президента Могилянки

Міністерство освіти та науки офіційно оголосило новий конкурс на зайняття посади президента НаУКМА

Журналіст відділу новин
Міносвіти оголосило новий конкурс на пос…
Фото з відкритих джерел

Причиною нового конкурсу на посаду президента Києво-Могилянської академії у МОН назвали "порушення законодавства України та Статуту університету в процесі проведення виборів" президента академії.

Рішення було винесене за результатами засідання експертно-кадрової комісії МОН, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу міністерства.

МОН визначило строком подання заявок на конкурс два місяці з дня опублікування оголошення на сайті міністерства.

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають такі документи:

  • заяву про участь у конкурсі на ім’я засновника, в якій зазначається про застосування або незастосування до претендента обмежень, встановлених частиною другою статті 42 Закону України "Про вищу освіту";
  • особовий листок з обліку кадрів з фотографією розміром 3х4 сантиметри;
  • автобіографію;
  • копії документів про вищу освіту, науковий ступінь та вчене звання;
  • довідку про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду, яка видається відповідно до Порядку проведення обов’язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2000 р. №1465 (Офіційний вісник України, 2000 р., № 39, ст. 1656);
  • довідку про наявність або відсутність судимості;
  • копію паспорта, засвідчену претендентом;
  • копію трудової книжки (у разі наявності) та/або інші документи, які підтверджують стаж роботи, або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у встановленому порядку;
  • копію державного сертифіката про рівень володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови;
  •  засвідчену копію довідки про результати перевірки, видану органом, в якому така перевірка проводилася, або письмову заяву на ім’я засновника, в якій повідомляється, що до претендента не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", за формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. №563 "Деякі питання реалізації Закону України "Про очищення влади"" (Офіційний вісник України, 2014 р., № 85, ст. 2412), та згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно претендента відповідно до зазначеного Закону.

Нагадаємо, у Києво-Могилянській академії 27 січня відбувся другий тур виборів президента вишу. За посаду змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна. 

Під час виборів на дільницю увірвалася група невідомих в масках та викрала скриньку з бюлетенями. Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

Наступного дня, 28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%). При цьому проти всіх було 18 голосів (4,04%); зіпсовано – 1 бюлетень.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом. 

Як відомо, Могилянка не змогла обрати ректора попри попередні чотири спроби.  А колишній міністр освіти та ексректор Могилянки Сергій Квіт у першому турі мав мінімальну різницю в голосах з іншим кандидатом – Олександрою Гуменною. Всього 31 голос. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme