Мінцифри захищатиме кіберпростір України: Як саме

Для посилення кібербезпеки в країні найближчим часом Міністерство цифрової трансформації реалізує низку ініціатив

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Мінцифри захищатиме кіберпростір України…
Фото: Рixabay

Зокрема, Мінцифри для захисту від хакерських атак планує легалізувати багбаунті та pen-тести.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час заходу Diia Summit 2022, передає Depo.ua

"Ми займаємося захистом продуктів, які запускаємо. Законопроєкти, які ми приймаємо, допоможуть побудувати не лише зручну, а й захищену державу. Це наш пріоритет із дня заснування Міністерства", – сказав Федоров. 

Bug Bounty, яку планують легалізувати у Мінцифри, – це підхід до тестування та знаходження можливих помилок і вразливостей у програмних засобах із залученням спеціалістів з кібербезпеки, під час якого винагороджуються тільки знайдені та підтверджені помилки відповідно до рівня їх небезпеки.

Завдання у цій програмі виконують так звані "етичні хакери".

Своєю чергою, Penetration test дозволяє оцінити захищеність інформаційної системи від несанкціонованого впливу, використовуючи різні моделі вторгнень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глава кіберслужби США обговорить з європейськими партнерами захист України від хакерських атак. Під час зустрічей Нойбергер обговорить шляхи підвищення стійкості США та Альянсу в кіберпросторі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme