Мінцифри повідомило, скільки мільярдів вдалося зекономити завдяки електронним адмінпослугам

Завдяки впровадженню електронних адмінпослуг за останні два роки українці зекономили 16,3 мільярда гривень — це гроші, які не довелося витрачати для отримання послуг офлайн

Журналіст відділу новин
Мінцифри повідомило, скільки мільярдів в…

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації з посиланням на дані Офісу ефективного регулювання (BRDO), передає Depo.ua.

За даними уряду, економія часу завдяки автоматизації становить приблизно 20,5 тисячі людино-годин. Окрім того, цифровізація має "антикорупційний ефект", зазначає Мінцифри.

А якби всі користувалися лише онлайн-форматом, антикорупційний та економічний ефект сягнув би понад 48 млрд гривень та 58,6 тисячі людино-годин.

"Святкуємо, але не зупиняємося. Наша мета — зробити всі державні послуги цифровими, щоб зовсім викорінити корупцію. Цього року очікуємо позитивніших показників", — заявили в міністерстві.

Нагадаємо, у 2019 році Міністерство цифрової трансформації презентувало сервіс "Дія" — мобільний застосунок, вебпортал і бренд цифрової держави в Україні. Наразі через "Дію" онлайн можна отримати десятки державних послуг: різноманітні витяги, довідки, сертифікати, подати декларацію та навіть заяву на шлюб. Також у "Дії" з'являться дипломи і шкільні атестати, водійські посвідчення тощо.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme