Мінцифри технічно готове до проведення онлайн-виборів

У Міністерстві цифрової трансформації заявили про технічну готовність до впровадження онлайн-голосування в Україні

Журналіст стрічки новин

У відомстві наголосили, що проведення таких виборів тепер залежить від Центрвиборчкому й парламенту, який повинен буде створити відповідну нормативну базу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

"Якщо народними депутатами буде розроблений і прийнятий відповідний закон про інтернет-голосування, то можна з упевненістю говорити, що технічно ми готові до його реалізації. Важливим питанням залишається готовність і довіра самих виборців. Але технології виборів активно розвиваються, щоб забезпечити повну прозорість і довіру", – пояснив перший заступник голови Мінцифри Олексій Вискуб.

За його словами, на останній міжнародній конференції з електронних виборів, що відбулася в жовтні, стало зрозуміло, що все більше країн схиляються до голосування через Інтернет. Важливу роль у цьому зіграла й пандемія коронавірусу.

Координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська зауважила, що, в цілому, онлайн-голосування – це ризикована ідея.

"(Онлайн-голосування – ред.) при наявності фінансових і технічних можливостей не використовують країни розвиненої демократії, де є дуже високий рівень довіри до влади, достатньо коштів для адміністрування процесів, і де є висока цифрова активність виборців", – додала вона.

Нагадаємо, дещо раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що в Україні можна буде проводити електронні вибори після того, як 100% державних послуг будуть доступні онлайн через додаток "Дія". Він заявив, що уряд не ставив перед собою мету зробити електронне голосування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme